Frittata ze szpinakiem - przepis składniki i przygotowanie
Włoskie danie - nieco podobne do omletu.

Opublikowano: 14.10.2014, 07:00
Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 200 g makaronu kolanka
- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- oliwa z oliwek
- 400 g rozdrobnionego szpinaku
- 3 jajka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na frittatę ze szpinakiem!
- Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek, na dużej patelni.
- Dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem.
- Duś całość około 10 minut.
- Dodaj makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszaj.
- Na środek wybij ostatnie jajko.
- Patelnię wstaw do rozgrzanego do 180ºC piekarnika.
- Piecz około 10 minut, aż jajka się zetną.
Materiały prasowe, Mamma Mia!
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania z makaronem:
Zapiekanka makaronowa - przepis
Sałatka makaronowa z warzywami - przepis
Makaron z łososiem - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...