Reklama
Czas przygotowania: 35 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 200 g makaronu kolanka
  • 1 cebula
  • 5 ząbków czosnku
  • oliwa z oliwek
  • 400 g rozdrobnionego szpinaku
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na frittatę ze szpinakiem!

  1. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Cebulę i czosnek podsmaż na oliwie z oliwek, na dużej patelni.
  3. Dodaj szpinak, przypraw solą i pieprzem.
  4. Duś całość około 10 minut.
  5. Dodaj makaron oraz dwa jajka, dokładnie wymieszaj.
  6. Na środek wybij ostatnie jajko.
  7. Patelnię wstaw do rozgrzanego do 180ºC piekarnika.
  8. Piecz około 10 minut, aż jajka się zetną.

Materiały prasowe, Mamma Mia!

Reklama

Zobacz inne przepisy na dania z makaronem:

Zapiekanka makaronowa - przepis
Sałatka makaronowa z warzywami - przepis
Makaron z łososiem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...