Ciasto z orzechami i kajmakiem - przepis, składniki i przygotowanie
Szybkie i smaczne ciasto!
Opublikowano: 20.03.2014, 08:30
Reklama
Czas przygotowania: 60 min
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
ciasto:
Reklama
- 80 g mąki
- 40 g zmielonych migdałów
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
krem kajmakowy:
- 400 g gotowej masy kajmakowej
- 100 g masła
- orzechy do dekoracji
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na ciasto z orzechami i kajmakiem!
- Jajka ubij z cukrem i wymieszaj z mąką, migdałami i proszkiem do pieczenia.
- Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 22cm. i piecz około 30 minut w 180 stopniach C.
- Upieczone i wystudzone ciasto przekrój na dwa blaty.
- Masło utrzyj na krem razem z masą kajmakową.
- Jeden blat ciasta posmaruj 1/3 kremu, przykryj drugim blatem.
- Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki ciasta.
- Udekoruj orzeszkami.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na ciasta z kajmakiem:
Sernik wiedeński - przepis na ciasto
Tarta z kajmakiem i bananami
Tarta toffi - przepis na ciasto
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...