Reklama

Składniki:

  • 16 małych kapeluszy kani,
  • 150 g innych grzybów na farsz,
  • 60 g masła,
  • pół szklanki mleka,
  • 2 łyżki mąki,
  • 1 cebula,
  • pieprz mielony,
  • sól,
  • majeranek
Reklama

Sposób przygotowania:

Kanie oczyścić, odłamać ostrożnie trzonki, posolić. Przeznaczone na farsz grzyby (np. pieczarki, gąski, borowiki) pokroić i krótko udusić z cebulą.

Reklama

Z masła, mąki oraz mleka przygotować gęsty beszamel, połączyć z uduszonymi grzybami, posolić i przyprawić. Tak przygotowanym farszem wypełnić kapelusze kani i zapiec w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Reklama
Reklama
Reklama