Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 15 dag ciastek pełnoziarnistych
  • 5 łyżek masła
Reklama

Masa:

  • 2 szklanki mocnego naparu kawy
  • 20 dag cukru brązowego
  • 50 dag serka mascarpone
  • skórka otarta z cytryny
  • 4 płaskie łyżki żelatyny
  • szklanka kremówki
Przygotowanie:

Zobacz przepis na sernik na zimno - kawowy przysmak!

  1. Ciastka i masło zmiksuj w blenderze.
  2. Formę keksową wysmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Na dnie rozłóż masę z ciastek, dociśnij, wstaw do lodówki.
  4. W rondelku zagotuj kawę z cukrem i gotuj ją, aż 3/4 płynu odparuje.
  5. Mascarpone utrzyj z zimnym syropem kawowym, skórką cytrynową i rozpuszczoną na parze żelatyną.
  6. Dodaj ubitą na sztywno kremówkę.
  7. Masę przelej do foremki i odstaw na 6 godzin do lodówki.
  8. Przed podaniem serniczek można udekorować stopioną na parze białą czekoladą i malinami.
Reklama

Zobacz zbiory naszych przepisów sezonowych:

Ciasto z czereśniami - 13 przepisów na desery z czereśniami
Bób - przepisy na dania z bobem
Dania z jagodami - 30 przepisów
Przepisy na desery z jeżynami

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...