Ciasto czekoladowe ze śliwkami - przepis składniki i przygotowanie
Ten deser to prawdziwy hit: ciasto czekoladowe ze śliwkami o kuszącej konsystencji!

Opublikowano: 11.08.2016, 07:10
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 15 dag mąki
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 100 ml mleka
- 10 dag cukru
- 10 dag masła
- łyżka kakao
- jajko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- śliwki, np. węgierki
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na ciasto czekoladowe ze śliwkami, które stanowi idealną kombinację aksamitnej czekolady z lekko kwaskowatym posmakiem owoców! Pyszności!
- W garnku roztop połamaną czekoladę z masłem, mlekiem, cukrem i kakao.
- Wszystkie składniki powinny się połączyć. Odstaw do przestygnięcia.
Ciasto czekoladowe "brownie" - przepis
- Następnie wbij jajko, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zmiksuj na najwyższych obrotach do połączenia się składników.
- Śliwki przekrój na połówki, usuń pestki.
- Formę keksową o wymiarach 23 x 10 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Przelej gotową masą.
- Na wierzchu poukładaj śliwki.
Przepisy na ciasta czekoladowe - 27 najlepszych pomysłów
Reklama
- Piecz w temperaturze 180 stopni C przez mniej więcej 50 minut.
- Po ostudzeniu ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem lub ozdobić gotową polewą czekoladową.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...