Składniki:
- 4 grube sznycle cielęce- 4 cienkie plasterki szynki
- 4 cienkie plasterki sera edamskiego
- 1 jajko
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
- 4 małe kawałki masła
- pół cytryny
- natka
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
1. Cielęcinę opłucz, osusz. W każdym kotlecie natnij głęboką kieszeń, od środka oprósz solą i pieprzem.
2. Do kieszeni w mięsie wetknij po plasterku szynki i sera. Zepnij wykałaczką.
3. Kotlety panieruj najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przełóż do brytfanki. Na każdym sznyclu połóż kawałek masła. Przykryj i na małym ogniu ogrzewaj jeszcze 5 min.
4. Gotowe kotlety podawaj z cząstką cytryny, posypane posiekaną natką.
2. Do kieszeni w mięsie wetknij po plasterku szynki i sera. Zepnij wykałaczką.
3. Kotlety panieruj najpierw w roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Następnie przełóż do brytfanki. Na każdym sznyclu połóż kawałek masła. Przykryj i na małym ogniu ogrzewaj jeszcze 5 min.
4. Gotowe kotlety podawaj z cząstką cytryny, posypane posiekaną natką.