Cukinia marynowana na zimę to genialny pomysł na wykorzystanie tego cennego warzywa i doskonały dodatek do potraw
Cukinia marynowana na zimę to genialny pomysł na wykorzystanie tego cennego warzywa i doskonały dodatek do potrawrok temu
Cukinia marynowana w słoikach to często ratunek niejednego obiadu zimą. Zalewa octowa i przyprawy, nadają cukinii kwaśnego i wytrawnego aromatu, który przełamuje z natury delikatny posmak wnętrza tego warzywa. Możesz ją wykorzystać jako dodatek do obiadu albo bazę aromatycznej sałatki. Zobacz, jak przygotować marynowaną cukinię. Czytaj więcej
Co zrobić z patisonów? 3 przepisy na aromatyczne dania z patisonów - sałatki, przetwory i obiady
Co zrobić z patisonów? 3 przepisy na aromatyczne dania z patisonów - sałatki, przetwory i obiadyrok temu
Patison to wciąż mało popularne warzywo, które idealnie sprawdzi się jako zamiennik dyni, kabaczka czy cukinii. Z patisona można przygotować pyszne placki na śniadanie, dietetyczną zupę czy sycącą zapiekankę. Najlepsze są młode, kilkudniowe okazy. Na patisony marynowane na zimę wystarczy 1 kg starszych egzemplarzy. Czytaj więcej
Domowe lody to pyszna i zdrowa przekąska. Zobacz, jak je przygotować w 4 letnich smakach
Domowe lody to pyszna i zdrowa przekąska. Zobacz, jak je przygotować w 4 letnich smakachrok temu
Nie wiesz, jak zrobić domowe lody? Przygotuj śmietankę kremówkę, mleko oraz wybrane dodatki. Wybierz czekoladę, truskawki lub banany, a także wiórki kokosowe, bakalie czy kawałki czekolady. Możesz też do lodów dodać pokrojone owoce. Aby domowe lody były miękkie, dodaj do przepisu miód, cukier oraz/lub tłustą śmietankę. Czytaj więcej
Przepis na lekki i orzeźwiający dżem z jagód: doskonały do słodkich przekąsek i dań mięsnych
Przepis na lekki i orzeźwiający dżem z jagód: doskonały do słodkich przekąsek i dań mięsnychrok temu
Żeby przygotować pyszny dżem z jagód, potrzebujesz tylko kilka składników. Te soczyste, orzeźwiające owoce to idealna baza letnich przetworów. Do dżemu z jagód wybieraj najbardziej dojrzałe owoce. Cukru powinno być o połowę mniej, niż jagód, ale ilość możesz dostosować do własnych upodobań smakowych. Czytaj więcej
Dwa pyszne przepisy na ciasto z porzeczkami i galaretką w wersji z porzeczkami czerwonymi i czarnymi
Dwa pyszne przepisy na ciasto z porzeczkami i galaretką w wersji z porzeczkami czerwonymi i czarnymirok temu
Ciasto z porzeczką i galaretką możesz przygotować na kilka sposobów, w wersji z owocami czerwonymi i czarnymi, na placku biszkoptowym albo w wersji z białym serem. W każdym przypadku smak ciasta będzie orzeźwiający, a ty przygotujesz pyszną przekąskę na upalne dni. Jako dodatek świetnie sprawdzą się np. orzechy laskowe. Czytaj więcej
Dżem z agrestu to pyszny pomysł na słodką, a jednocześnie orzeźwiającą przekąskę. Przygotujesz go z kilku składników
Dżem z agrestu to pyszny pomysł na słodką, a jednocześnie orzeźwiającą przekąskę. Przygotujesz go z kilku składnikówrok temu
Dżem z agrestu jest słodko-kwaśny w smaku i idealnie pasuje do śniadaniowych tostów czy gofrów. Możesz wykorzystać go do przygotowania drożdżowego ciasta i razowego pieczywa z białym serem. Potrzebujesz tylko kilku składników, ale możesz dodać także coś od siebie - świetnie sprawdzą się np. cytrusy. Czytaj więcej
Proste i szybkie pomysły na przetwory z czereśni: zobacz, jak w kilka chwil przygotować pyszne dżemy, soki i konfitury
Proste i szybkie pomysły na przetwory z czereśni: zobacz, jak w kilka chwil przygotować pyszne dżemy, soki i konfituryrok temu
Przetwory z czereśni są proste w przygotowaniu - najbardziej czasochłonnym elementem jest pozbawienie owoców pestek i ogonków. Wystarczy jednak użyć drylownicy, aby maksymalnie przyspieszyć ten proces. Z czereśni możesz przygotować pyszny dżem, konfiturę oraz kompoty i soki. Zobacz, jak się za to zabrać. Czytaj więcej
Jak zagęścić zupę? 8 sprawdzonych domowych sposobów
Jak zagęścić zupę? 8 sprawdzonych domowych sposobówrok temu
Zupę najłatwiej zagęścić za pomocą mąki w postaci zawiesiny lub zasmażki, dodania do zupy śmietany, żółtka lub jogurtu naturalnego. Zupę doskonale zagęszczają też zmiksowane warzywa, ziemniaki, ryż, strączki, a także kasza manna. Każda z wymienionych metod zagęszczania zupy ma swoje wady i zalety. Czytaj więcej
Oto pomysły na oszałamiające ciasto z truskawkami - przygotujesz je ze świeżych i mrożonych owoców w kilka chwil
Oto pomysły na oszałamiające ciasto z truskawkami - przygotujesz je ze świeżych i mrożonych owoców w kilka chwilrok temu
Ciasto z truskawkami to nie tylko klasyczne drożdżowe lub sernik na zimno. Hitem sezonu na truskawki jest również ciasto ucierane z truskawkami lub tarta na kruchym cieście. Domowe wypieki połącz z owocowym sosem lub kremem mascarpone. Ciasto truskawkowe świetnie smakuje także z orzeźwiającą galaretką. Czytaj więcej
Jak gotować bób? Ile czasu trzeba, aby zmiękł? Wystarczy kilka prostych trików, aby przygotować pyszny bób
Jak gotować bób? Ile czasu trzeba, aby zmiękł? Wystarczy kilka prostych trików, aby przygotować pyszny bóbrok temu
Jak gotować bób, aby był miękki, a skórka łatwo odchodziła? Bób powinno się gotować w dużym garnku i zawsze w osolonej wodzie. Wystarczy tylko 15-20 minut w zależności od tego, na jakiej konsystencji i miękkości warzywa ci zależy. Możesz także przygotować bób w szybkowarze - efekt będzie naprawdę zachwycający. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.

Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Więcej informacji znajdziesz tutaj.