Najlepszy karp w zalewie octowej do słoika: w sam raz na święta i nie tylko
Najlepszy karp w zalewie octowej do słoika: w sam raz na święta i nie tylko2 lata temu
Aby przygotować pysznego karpia w zalewie octowej, nie potrzebujesz wielu składników. Wystarczy dobrej jakości ryba oraz odpowiednio przygotowana zalewa octowa. Jak dobrze zamarynować karpia, aby był pyszny i sprawdził się nie tylko na święta, ale także na inne okazje? Zobacz te 3 przepisy. Czytaj więcej
Chrupiący karp pieczony w piekarniku na 3 sposoby. Przygotuj go w maśle, cebuli albo z miodem
Chrupiący karp pieczony w piekarniku na 3 sposoby. Przygotuj go w maśle, cebuli albo z miodem2 lata temu
Nie musisz smażyć ryby na Wigilię. Na świąteczny stół poleca się także chrupiący karp pieczony w piekarniku. Tak przygotowana świąteczna ryba będzie idealny uzupełnieniem kolacji, a także ciekawą przekąską lub daniem obiadowym w kolejne dni. Zobacz, jak przygotować pieczonego karpia na 3 sposoby. Czytaj więcej
Jak zrobić kluski z makiem na wigilię? Najlepszy tradycyjny przepis
Jak zrobić kluski z makiem na wigilię? Najlepszy tradycyjny przepis2 lata temu
Kluski z makiem na wigilię to klasyczny przepis na makaron z dodatkiem maku z dodatkami. Wigilijne kluski z makiem zrobisz z gotowej masy makowej lub po ugotowaniu maku z dodatkami. Obowiązkowy dodatek do klusek z makiem na wigilię to bakalie. Sprawdź niezawodny przepis na wigilijne kluski z makiem: od podstaw, lub z gotowych pół składników. Czytaj więcej
Seromakowiec (makosernik) na kilka sposobów: zobacz 3 przepisy na to pyszne ciasto
Seromakowiec (makosernik) na kilka sposobów: zobacz 3 przepisy na to pyszne ciasto2 lata temu
Seromakowiec z gotowej masy makowej przygotujesz w kilka chwil na wiele sposobów. Wypróbuj przepis z klasycznym spodem, użyj herbatników albo zupełnie zrezygnuj z kruchego spodu. Ten pyszny wypiek to prawdziwa gratka na wigilijnym stole, bo łączy w sobie dwa najlepsze świąteczne ciasta. Jak zrobić pyszny makosernik? Czytaj więcej
Pomysły na pyszne i aromatyczne śledzie po kaszubsku z miodem, rodzynkami albo śliwką
Pomysły na pyszne i aromatyczne śledzie po kaszubsku z miodem, rodzynkami albo śliwką2 lata temu
Śledzie po kaszubsku to nic innego jak filety zanurzone w pomidorach ze słodką nutą. Mogą to być rodzynki, śliwki albo odrobina miodu. Tak przygotowana potrawa idealnie sprawdzi się na wigilijnym stole. Zobacz, jak szybko przygotować pyszne śledzie na słodko i co do nich dodać, aby było bardziej świątecznie. Czytaj więcej
Ryż z jabłkami i cynamonem zrobisz w 20 minut. Zobacz sprawdzone przepisy
Ryż z jabłkami i cynamonem zrobisz w 20 minut. Zobacz sprawdzone przepisy2 lata temu
Ryż z jabłkami to prosty jesienny deser, który możesz dowolnie modyfikować ulubionymi dodatkami. Zrób go w wersji klasycznej na mleku lub fit - na wodzie. Zobacz również przepis na ryż z jabłkiem i budyniem oraz z dodatkiem cynamonu. W każdej wersji będzie smakować doskonale i sprawdzi się jako deser albo słodka kolacja. Czytaj więcej
Ciasto dyniowe FIT w 4 odsłonach: czekoladowe, z jabłkami, z kremem kokosowym lub samą dynią
Ciasto dyniowe FIT w 4 odsłonach: czekoladowe, z jabłkami, z kremem kokosowym lub samą dynią2 lata temu
Ciasto dyniowe fit zrobisz bez dodatku cukru, w niskokalorycznej wersji przyjaznej odchudzaniu. Mąkę pszenną zastąp tą pełnoziarnistą, a zamiast bitej śmietany skorzystaj z mleczka kokosowego. Poznaj sprawdzone przepisy na fit ciasta dyniowe: ciasto dyniowe z jabłkami, ciasto dyniowe z czekoladą, ciasto dyniowe z mąki pełnoziarnistej i ciasto dyniowe z kremem kokosowym. Czytaj więcej
Przepis na lasagne z cukinii w wersji mięsnej i fit
Przepis na lasagne z cukinii w wersji mięsnej i fit2 lata temu
Nie wiesz, co zrobić z cukinią i chcesz ją wykorzystać w inny sposób, niż zwykle? Z pomocą przychodzi lazania z cukinii. Ten aromatyczny i rozgrzewający przepis możesz dowolnie zmieniać, dodając zdrowsze zamienniki albo uzupełniając go o inne warzywa. Poznaj najlepsze przepisy na lasagne z cukinii. Czytaj więcej
Jak zrobić bitą śmietanę ze śmietany 18%? Nie obejdzie się bez jednego dodatku
Jak zrobić bitą śmietanę ze śmietany 18%? Nie obejdzie się bez jednego dodatku2 lata temu
Puszysta i delikatna bita śmietana jest idealnym dodatkiem do deserów. Zazwyczaj przygotowuje się ja ze śmietany 30% lub 36%, jest to jednak możliwe również w przypadku śmietany o niższej zawartości tłuszczu mlecznego. Trzeba wtedy dodać do niej żelatynę lub agar-agar. Jak dokładnie zrobić bitą śmietanę ze śmietany 18%? Czytaj więcej
Jak zrobić placki ziemniaczane: 3 sprawdzone pomysły
Jak zrobić placki ziemniaczane: 3 sprawdzone pomysły2 lata temu
Jak zrobić placki ziemniaczane, aby były chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku? Wszystko zależy od rodzaju użytych ziemniaków oraz od tego, czy wolisz gładką masę i ziemniaki starte na małych oczkach, czy wybierasz grube oczka. Zobacz, jak zrobić pyszne placki ziemniaczane na wiele sposobów. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA