Przepis na lasagne z cukinii w wersji mięsnej i fit
Przepis na lasagne z cukinii w wersji mięsnej i fitrok temu
Nie wiesz, co zrobić z cukinią i chcesz ją wykorzystać w inny sposób, niż zwykle? Z pomocą przychodzi lazania z cukinii. Ten aromatyczny i rozgrzewający przepis możesz dowolnie zmieniać, dodając zdrowsze zamienniki albo uzupełniając go o inne warzywa. Poznaj najlepsze przepisy na lasagne z cukinii. Czytaj więcej
Jak zrobić bitą śmietanę ze śmietany 18%? Nie obejdzie się bez jednego dodatku
Jak zrobić bitą śmietanę ze śmietany 18%? Nie obejdzie się bez jednego dodatkurok temu
Puszysta i delikatna bita śmietana jest idealnym dodatkiem do deserów. Zazwyczaj przygotowuje się ja ze śmietany 30% lub 36%, jest to jednak możliwe również w przypadku śmietany o niższej zawartości tłuszczu mlecznego. Trzeba wtedy dodać do niej żelatynę lub agar-agar. Jak dokładnie zrobić bitą śmietanę ze śmietany 18%? Czytaj więcej
Jak zrobić placki ziemniaczane: 3 sprawdzone pomysły
Jak zrobić placki ziemniaczane: 3 sprawdzone pomysły2 lata temu
Jak zrobić placki ziemniaczane, aby były chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku? Wszystko zależy od rodzaju użytych ziemniaków oraz od tego, czy wolisz gładką masę i ziemniaki starte na małych oczkach, czy wybierasz grube oczka. Zobacz, jak zrobić pyszne placki ziemniaczane na wiele sposobów. Czytaj więcej
Jak zrobić kruszonkę, aby była pyszna i chrupiąca?
Jak zrobić kruszonkę, aby była pyszna i chrupiąca?2 lata temu
Jak zrobić kruszonkę, która będzie idealna? Podstawowy przepis zawiera mąkę, miękkie masło oraz cukier. Możesz go jednak dowolnie modyfikować, dodając do niego orzechy lub bakalie. W ten sposób możesz udekorować dowolne ciasto i deser. Zobacz, jak przygotować idealną kruszonkę. Czytaj więcej
Dynia hokkaido - przepisy na pyszne przystawki, dania i desery z dyni
Dynia hokkaido - przepisy na pyszne przystawki, dania i desery z dyni3 lata temu
Z dyni hokkaido warto zrobić sycącą zupę, dania z pieczoną dynią czy pyszne risotto. Dynia hokkaido - przepisy z jej wykorzystaniem są proste, bo nie trzeba jej nawet obierać. Czytaj więcej
Błyskawiczne ciasto z jagodami
Błyskawiczne ciasto z jagodami4 lata temu
Najlepsze ciasta z jagodami to t na oleju lub ucierane, które pieką się 45 minut, ale zrobisz je szybko i nie ma mowy o pomyłkach. Klasykiem jest ciasto biszkoptowe z jagodami, które nie potrzebuje proszku do pieczenia. Czytaj więcej
Jak zrobić szparagi, aby nie były gorzkie? Najlepsze triki i przepisy
Jak zrobić szparagi, aby nie były gorzkie? Najlepsze triki i przepisy4 lata temu
Jak zrobić szparagi, aby były miękkie, sprężyste i jędrne? Kluczową kwestią jest wybór odpowiedniej jakości warzyw, ich przygotowanie i ugotowanie w wodzie z łyżką soli i cukru. Czytaj więcej
Jak zrobić ciasto marchewkowe, które zawsze się udaje? Sprawdzony przepis
Jak zrobić ciasto marchewkowe, które zawsze się udaje? Sprawdzony przepis4 lata temu
Ciasto marchewkowe jest pyszne i ma naprawdę wiele wersji. Wypróbuj wersję z serkiem mascarpone, bez glutenu lub ciasto marchewkowe fit. Czytaj więcej
Pieczeń rzymska nie tylko na Wielkanoc. Sprawdzone i proste przepisy
Pieczeń rzymska nie tylko na Wielkanoc. Sprawdzone i proste przepisy4 lata temu
Pieczeń rzymska przypomina pasztet z dodatkiem warzyw lub jajka ugotowanego na twardo. Warto postawić ją na wielkanocnym stole. Czytaj więcej
Babka cytrynowa na oleju lub z kisielem. Zobacz sprawdzone przepisy
Babka cytrynowa na oleju lub z kisielem. Zobacz sprawdzone przepisy4 lata temu
Babka cytrynowa na oleju lub z dodatkiem kisielu to prawdziwy hit na każdym wielkanocnym stole. Polej ją lukrem lub białą czekoladą. Czytaj więcej

Redakcja poleca

REKLAMA