Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • mała włoszczyzna
  • 3 ziemniaki
  • kostka rosołowa
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 garści fasolki szparagowej
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • łyżka masła
  • koperek
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na zupę z młodą kapustą!

  1. Włoszczyznę oczyść, pokrój na kawałki.
  2. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kostkę.
  3. Warzywa zalej 1,5 l zimnej wody, zagotuj.
  4. Wrzuć kostkę rosołową, gotuj 5 minut.
  5. Dodaj pokrojoną kapustę i fasolkę oraz ziele angielskie, listek laurowy, sól, pieprz.
  6. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
  7. Zupę dopraw do smaku, dodaj masło, posyp posiekanym koperkiem.
Reklama

Zobacz inne przepisy na zupy:

Pikantna zupa z soczewicy - przepis
Zupa kalafiorowa z serem - przepis Ani Starmach
Zupa z ciecierzycą i makaronem - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...