Zupa serowa z bobem - przepis, składniki i przygotowanie
Pyszny szaszłyk z polędwiczki sprawi, że danie będzie bardziej sycące.

Opublikowano: 06.08.2014, 09:00
Reklama
Składniki na 4 porcje zupy:
- 25 dag bobu
- 15 dag pokruszonego sera rokpol
- posiekana cebula
- 4 pokrojone w paseczki suszone pomidory
Reklama
Dodatkowo:
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 łyżki mąki
- 2 czubate łyżki masła
- 3 łyżki kremówki
- łyżeczka oregano
- szczypta suszonej bazylii
- gałka muszkatołowa
Szaszłyki:
- polędwiczka wieprzowa
- sól
- pieprz
- olej
Przepis na zupę serową z bobem - krok pierwszy:
- Bób gotuj 10 minut, osącz i obierz.
- W garnku na maśle podduś cebulę, wsyp mąkę, przesmaż.
- Mieszając dolej bulion, zagotuj. Wsyp ser, podgrzewaj mieszając, aż się rozpuści.
[CMS_PAGE_BREAK
Reklama
- Dodaj bób.
- Zupę dopraw oregano, solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...