Reklama
Ilość kalorii: 450
Czas przygotowania: 25 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 20 dag makaronu farfalle (kokardki)
  • 10 dag szynki w plasterkach
  • 15 dag żółtego sera
  • po kawałku papryki żółtej i czerwonej
  • 2 łyżki zielonych oliwek
  • zioła do sałatek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • świeże zioła do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
  1. Makaron farfalle ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, przelej zimną wodą, dokładnie osącz.
  2. Szynkę pokrój w paski, żółty ser w kostkę, a paprykę w cienkie paski. Pokrojone składniki wymieszaj z makaronem i oliwkami.
  3. Łyżeczkę ziół do sałatek wymieszaj z odrobiną wody, sokiem z cytryny i oliwą. Sosem polej sałatkę, delikatnie wymieszaj. Udekoruj świeżymi ziołami. Smacznego!
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...