Szparagi z szynką - przepis, składniki i przygotowanie
Szparagi z szynką nadają się idealnie na dietetyczne śniadanie lub kolację!

Opublikowano: 04.06.2014, 06:00
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 pęczki białych lub zielonych szparagów
- łyżka masła
- po łyżce chudej śmietany i jogurtu
- kilka plastrów chudej wędzonej szynki
- 2 łyżki chudego bulionu
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na szparagi z szynką!
- Szparagi umyj, oczyść, wrzuć do wrzątku i ugotuj na półtwardo (ok. 5 minut). Odcedź.
- Owiń szynką i przełóż do żaroodpornego naczynia.
- Masło rozpuść na lekko ciepłej patelni, wymieszaj z bulionem, śmietaną i jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
- Szparagi z szynką polej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C.
Przepis z "Pani domu"
Reklama
Zobacz więcej na temat szparagów:
Roladki ze szparagami i szynką
Szparagi - proste przepisy na dania ze szparagów
Szparagi - jak je obierać?
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...