Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 pęczki białych lub zielonych szparagów
  • łyżka masła
  • po łyżce chudej śmietany i jogurtu
  • kilka plastrów chudej wędzonej szynki
  • 2 łyżki chudego bulionu
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na szparagi z szynką!

  1. Szparagi umyj, oczyść, wrzuć do wrzątku i ugotuj na półtwardo (ok. 5 minut). Odcedź.
  2. Owiń szynką i przełóż do żaroodpornego naczynia.
  3. Masło rozpuść na lekko ciepłej patelni, wymieszaj z bulionem, śmietaną i jogurtem, przypraw solą i pieprzem.
  4. Szparagi z szynką polej sosem, zapiekaj 15 minut w temp. 180 st. C.

Przepis z "Pani domu"

Reklama

Zobacz więcej na temat szparagów:

Roladki ze szparagami i szynką
Szparagi - proste przepisy na dania ze szparagów
Szparagi - jak je obierać?

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...