Magda Gessler poleca - ryba w cieście
Ciekawa inspiracja na świąteczne danie - ryba zapiekana w pysznym cieście!

Opublikowano: 29.11.2013, 09:00
Reklama
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1 sprawiony pstrąg o wadze około 20 dag
- 2 gałązki pietruszki
- ¼ pora
- 1 cząstka cytryny
- 1 ząbek czosnku
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka soli (z Ciechocinka)
- woda
Reklama
Przygotowanie:
1. Pstrąga opłucz i osusz papierem kuchennym.
2. Do środka włóż pietruszkę, por, kawałek cytryny oraz ząbek czosnku.
3. Z mąki i soli wyrób ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę.
4. Ciastem tym oblep rybę.
5. Piecz w 160°C przez około 20 minut.
Reklama
Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...