Reklama
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 sprawiony pstrąg o wadze około 20 dag
  • 2 gałązki pietruszki
  • ¼ pora
  • 1 cząstka cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka soli (z Ciechocinka)
  • woda
Reklama
Przygotowanie:

1. Pstrąga opłucz i osusz papierem kuchennym.
2. Do środka włóż pietruszkę, por, kawałek cytryny oraz ząbek czosnku.
3. Z mąki i soli wyrób ciasto, dodając tyle wody, aby utworzyć zwartą masę.
4. Ciastem tym oblep rybę.
5. Piecz w 160°C przez około 20 minut.

Reklama

Więcej przepisów Magdy Gessler w książce "Smaczna Polska" (premiera 9 XI 2013)

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...