Pomidory z fetą - przepis składniki i przygotowanie
Z oliwkami i zielonym ogórkiem!
Opublikowano: 10.04.2015, 04:44
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 6 równej wielkości pomidorów
- 20 dag sera typu feta
- mały ogórek
- 12 zielonych oliwek
- bazylia
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na pomidory z fetą!
- Z pomidorów zetnij delikatnie wierzchy i wydrąż w środku.
- Ogórek przetnij w poprzek, usuń pestki i pokrój w drobną kostkę.
- Oliwki pokrój na plasterki.
- Ogórek i oliwki wymieszaj z pokrojoną w kostkę fetą.
- Powstałym farszem nadziej pomidory.
- Przykryj pomidorowymi przykrywkami i wstaw do nagrzanego piekarnika.
- Piecz w temperaturze 180 stopni C przez około 15 minut.
- Przed podaniem udekoruj świeżą bazylią.
Reklama
Zobacz inne pomysły na przekąski:
Jacket potato - przepis
Cebularze - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...