Jajka na boczku - przepis na śniadanie
Boczek i jajka to połącznie, które doceniają już nie tylko Anglicy. Coraz częściej to śniadaniowe danie pojawia się również na polskich stołach.

- Irena Piotrak
Opublikowano: 12.03.2013, 13:31
Reklama
Czas przygotowania: 10 min
Ilość porcji: 1
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 plastry wędzonego boczku lub bekonu
- 2 jajka
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
- Na patelni rozpuść masło. Połóż na niej plastry boczku. Smażąc na niedużym ogniu, zrumień je z obu stron.
- Na plastry boczku wybij jajka. Smaż je na małym ogniu, aż zetnie się białko, a żółtko pozostanie lekko płynne. Oprósz je solą i pieprzem. Od razu podawaj ze świeżym pieczywem.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...