Grzanki z bakłażanem - przepis składniki i przygotowanie
Pyszne na śniadanie lub kolację!

Opublikowano: 23.09.2014, 06:50
Reklama
Ilość kalorii: 828
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 300 g sera żółtego
- 250 g suszonych pomidorów
- 10 g ziaren słonecznika
- 1 bakłażan
- 2 bagietki
- kilka listków świeżej bazylii
- 100 ml oliwy
- sól
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na grzanki z bakłażanem!
- Bagietki pokrój na kromki.
- Ser zetrzyj na tarce.
- Pestki słonecznika smaż przez 5 min na lekko naoliwionej patelni.
- Bakłażana pokrój w plastry i obsyp solą.
- Pozostaw na ok. 20 min.
- Gdy bakłażan puści sok, odsącz plastry.
- Układaj składniki na pieczywie w kolejności: kilka kropel oliwy, bakłażan, suszony pomidor, ser, ziarna słonecznika.
- Zapiekaj wszystko w piekarniku nagrzanym do 200° C, aż ser się zarumieni.
- Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.
Materiały prasowe, Tesco Zdrowy Apetyt
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Jajecznica z kurkami - przepis Magdy Gessler
Racuchy z jabłkami - przepis
Racuchy ze śliwkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...