Reklama
Ilość kalorii: 828
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 300 g sera żółtego
  • 250 g suszonych pomidorów
  • 10 g ziaren słonecznika
  • 1 bakłażan
  • 2 bagietki
  • kilka listków świeżej bazylii
  • 100 ml oliwy
  • sól
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na grzanki z bakłażanem!

  1. Bagietki pokrój na kromki.
  2. Ser zetrzyj na tarce.
  3. Pestki słonecznika smaż przez 5 min na lekko naoliwionej patelni.
  4. Bakłażana pokrój w plastry i obsyp solą.
  5. Pozostaw na ok. 20 min.
  6. Gdy bakłażan puści sok, odsącz plastry.
  7. Układaj składniki na pieczywie w kolejności: kilka kropel oliwy, bakłażan, suszony pomidor, ser, ziarna słonecznika.
  8. Zapiekaj wszystko w piekarniku nagrzanym do 200° C, aż ser się zarumieni.
  9. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej bazylii.

Materiały prasowe, Tesco Zdrowy Apetyt

Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Jajecznica z kurkami - przepis Magdy Gessler
Racuchy z jabłkami - przepis
Racuchy ze śliwkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...