Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 duże strąki papryki
  • 40 dag piersi z indyka
  • cebula
  • jajko
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • 2 łyżki oleju lub masła
  • 1/2 szklanki bulionu
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na duszoną paprykę z mięsem!

  1. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na łyżce masła lub oleju.
  2. Mięso opłucz, osusz, zmiel, wymieszaj z cebulą, dopraw solą, pieprzem i oregano.
  3. Paprykę umyj, odetnij część z ogonkiem i usuń gniazda nasienne.
  4. Oprósz solą i pieprzem.
  5. Przygotowanym nadzieniem wypełnij papryki.
  6. Przykryj paprykowymi przykrywkami.
  7. Ułóż w rondlu, zalej przyrządzonym bulionem, przykryj i duś na bardzo małym ogniu 20-30 minut.
  8. Podawaj gorące.
Reklama

Zobacz inne przepisy na przekąski:

Roladki z łososiem - przepis
Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis
Kulki ryżowe - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...