Duszona papryka z mięsem - przepis składniki i przygotowanie
Farsz możesz zmodyfikować według uznania!

Opublikowano: 05.03.2015, 05:46
Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 4 duże strąki papryki
- 40 dag piersi z indyka
- cebula
- jajko
- sól
- pieprz
- oregano
- 2 łyżki oleju lub masła
- 1/2 szklanki bulionu
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na duszoną paprykę z mięsem!
- Cebulę drobno posiekaj, zeszklij na łyżce masła lub oleju.
- Mięso opłucz, osusz, zmiel, wymieszaj z cebulą, dopraw solą, pieprzem i oregano.
- Paprykę umyj, odetnij część z ogonkiem i usuń gniazda nasienne.
- Oprósz solą i pieprzem.
- Przygotowanym nadzieniem wypełnij papryki.
- Przykryj paprykowymi przykrywkami.
- Ułóż w rondlu, zalej przyrządzonym bulionem, przykryj i duś na bardzo małym ogniu 20-30 minut.
- Podawaj gorące.
Reklama
Zobacz inne przepisy na przekąski:
Roladki z łososiem - przepis
Pieczarki faszerowane szpinakiem - przepis
Kulki ryżowe - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...