Babeczki z płatków kukurydzianych - przepis składniki i przygotowanie
Ze szczypiorkiem, serem żółtym i papryką!

Opublikowano: 16.04.2015, 07:01
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 1,5 szklanki płatków kukurydzianych
- 6 jajek
- 100 g żółtego sera tartego na grubych oczkach
- 100 g kukurydzy z puszki
- szczypiorek
- 1 czerwona papryka
- mały kawałek pora
- sól
- pieprz
- masło
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki z płatków kukurydzianych!
- Jajka wybij i rozkłóć.
- Dodaj do nich żółty ser, kukurydzę oraz posiekaną paprykę, pora oraz szczypiorek.
- Dodaj szklankę płatków pełnoziarnistych i mieszaj.
- Całość dopraw solą i pieprzem.
- Metalowe foremki do babeczek wysmaruj masłem i wlej do nich masę jajeczną.
- Każdą babeczkę posyp pozostałymi płatkami.
- Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 12-15 minut.
Materiały prasowe, Lubella
Reklama
Zobacz inne przepisy na babeczki na słono:
Serowe babeczki z kiełbasą - przepis
Muffiny na słono z fetą - przepis
Słone kruche babeczki z pastą serową - przepis
Reklama
Reklama
Reklama