Babeczki makaronowe z mięsem - przepis składniki i przygotowanie
Efektowna i smaczna przekąska - nietypowa interpretacja spaghetti bolognese! Zobacz przepis na babeczki makaronowe z mięsem mielonym!

Opublikowano: 06.02.2017, 05:54
Reklama
Ilość kalorii: 370
Czas przygotowania: 40 min
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 15 dag makaronu penne
- 20 dag mięsa mielonego z indyka
- cebula
- 1/2 szklanki sosu pomidorowego
- 10 dag żółtego sera
- olej
- bazylia
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na babeczki makaronowe z mięsem mielonym! Najlepiej użyć do nich makaronu penne.
- Cebulę drobno posiekaj.
- Mięso przesmaż na oleju, dodaj cebulkę, posiekaną bazylię i sos pomidorowy, wszystko razem podduś, aż będzie bulgotać.
- Dopraw solą i pieprzem.
Zapiekanka z łososiem i makaronem penne - przepis
- Makaron ugotuj na półtwardo, zahartuj zimną wodą i odcedź.
- Żaroodporne miseczki wysmaruj masłem.
- Każdą wypełnij pionowo poukładanym makaronem i posyp połową sera.
Sałatka z makaronem penne i pesto
Reklama
- Resztę sera wymieszaj z podduszonym mięsem i wyłóż na makaron.
- Babeczki zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...