Kabaczek faszerowany - przepis składniki i przygotowanie
Czym właściwie jest kabaczek? To po prostu bardzo dojrzała cukinia!
Opublikowano: 05.08.2015, 02:29
Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- kabaczek
- 30 dag mielonego mięsa z indyka
- 1/2 czerwonej papryki
- jajko
- 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
- natka pietruszki
- oliwa
- sól
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na faszerowanego kabaczka!
- Kabaczka umyj, obierz i przetnij wzdłuż na dwie łódeczki. Wydrąż środek.
- Paprykę pokrój w kostkę.
- W misce wymieszaj mięso z papryką, ryżem, jajkiem, posiekaną pietruszką i odrobiną soli.
- Przygotowanym nadzieniem wypełnij łódeczki z kabaczka.
- Włóż do naczynia żaroodpornego, skrop oliwą i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C.
- Podawaj gorące.
Reklama
Zobacz też nasze przepisy na dania z cukinii:
Zupa z cukinii - przepis Ani Starmach
Placki z cukinii - przepis
Cukinia z bobem i mozzarellą - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...