Reklama

Bita śmietana to łatwy w przygotowaniu i apetyczny krem, który jest idealnym dodatkiem niemal do każdego ciasta i deseru. Bardzo prosto możesz także zmienić jej smak - wystarczy podczas ubijania dodać dodatkowy składnik. Uważaj jednak przy ich doborze - śmietana musi przecież dać się ubić! Najbezpieczniej będzie skorzystać z naszych propozycji na to, jak urozmaicić bitą śmietanę!

Reklama

8 dodatków do bitej śmietany

Pyszny krem stworzysz dzięki dodaniu:

  1. kawy rozpuszczalnej,
  2. galaretki - masa nabierze wyrazistego koloru,
  3. cynamonu - polecamy zwłaszcza do szarlotki,
  4. aromatu do ciast, np. rumowego lub migdałowego,
  5. kakao (uważaj, by nie przesadzić z ilością, bo śmietana może się nie ubić),
  6. rumu lub brandy,
  7. kwasku cytrynowego,
  8. skórki startej z cytryny lub pomarańczy.
Reklama

Zobacz inne ciekawe porady:

Jak odpowiednio nakryć stół?
Ciekawostki o rzodkiewce - 8 faktów
Słodycze lat 90tych - ranking 10 najlepszych

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...