Bita śmietana to łatwy w przygotowaniu i apetyczny krem, który jest idealnym dodatkiem niemal do każdego ciasta i deseru. Bardzo prosto możesz także zmienić jej smak - wystarczy podczas ubijania dodać dodatkowy składnik. Uważaj jednak przy ich doborze - śmietana musi przecież dać się ubić! Najbezpieczniej będzie skorzystać z naszych propozycji na to, jak urozmaicić bitą śmietanę!
8 dodatków do bitej śmietany
Pyszny krem stworzysz dzięki dodaniu:- kawy rozpuszczalnej,
- galaretki - masa nabierze wyrazistego koloru,
- cynamonu - polecamy zwłaszcza do szarlotki,
- aromatu do ciast, np. rumowego lub migdałowego,
- kakao (uważaj, by nie przesadzić z ilością, bo śmietana może się nie ubić),
- rumu lub brandy,
- kwasku cytrynowego,
- skórki startej z cytryny lub pomarańczy.
Zobacz inne ciekawe porady:
Jak odpowiednio nakryć stół?
Ciekawostki o rzodkiewce - 8 faktów
Słodycze lat 90tych - ranking 10 najlepszych
Ciekawostki o rzodkiewce - 8 faktów
Słodycze lat 90tych - ranking 10 najlepszych