Pierogi pieczone - przepis składniki i przygotowanie
Pierogi z ciasta francuskiego - kruche i subtelne.

Opublikowano: 23.05.2014, 09:00
Reklama
Ilość kalorii: 150
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 20 dag mielonej wołowiny
- cebulka
- ząbek czosnku
- kawałek czerwonej papryki
- 2 łyżki gęstej śmietany
- łyżka koncentratu pomidorowego
- żółtko
- ostra mielona papryka
- sól
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na pierogi pieczone!
- Ciasto rozmroź.
- Obraną cebulkę i czosnek posiekaj.
- Paprykę pokrój w kosteczkę.
- Mięso wymieszaj z rozdrobnionymi warzywami, śmietaną i koncentratem.
- Przypraw papryką, solą i pieprzem.
- Z ciasta wykrawaj krążki.
- Na każdym kładź po łyżce nadzienia.
- Krążki złóż na pół, dokładnie zlep brzegi.
- Pierożki ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem.
- Posmaruj żółtkiem.
- Piecz ok. 20 minut w temp. 200 st. C.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na pierogi:
Pierogi ruskie - przepis
Pierogi ze szpinakiem - przepis
Pierogi razowe z pieczarkami - przepis
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...