Reklama
Ilość kalorii: 150
Czas przygotowania: 45 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 20 dag mielonej wołowiny
  • cebulka
  • ząbek czosnku
  • kawałek czerwonej papryki
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • żółtko
  • ostra mielona papryka
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na pierogi pieczone!

  1. Ciasto rozmroź.
  2. Obraną cebulkę i czosnek posiekaj.
  3. Paprykę pokrój w kosteczkę.
  4. Mięso wymieszaj z rozdrobnionymi warzywami, śmietaną i koncentratem.
  5. Przypraw papryką, solą i pieprzem.
  6. Z ciasta wykrawaj krążki.
  7. Na każdym kładź po łyżce nadzienia.
  8. Krążki złóż na pół, dokładnie zlep brzegi.
  9. Pierożki ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem.
  10. Posmaruj żółtkiem.
  11. Piecz ok. 20 minut w temp. 200 st. C.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na pierogi:

Pierogi ruskie - przepis
Pierogi ze szpinakiem - przepis
Pierogi razowe z pieczarkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...