Paprykarz z królika
Paprykarz z królika
Opublikowano: 22.05.2019, 15:53
Reklama
Czas przygotowania: 40
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
łopatki i udka z 1 królika,
1 łyżka mąki,
1 łyżka tłuszczu,
1 cebula,
1 łyżka koncentratu pomidorowego,
pół szklanki śmietany,
1 łyżeczka papryki mielonej,
zielenina,
5 szklanki wody,
1 kostka maggi.
Reklama
Przygotowanie:
Mięso oddzielić od kości. Pokroić w kostkę. Oprószyć solą i mąką. Podsmażyć na rozgrzanym w szybkowarze tłuszczu. Obrać i posiekać cebulę. Dodać, zeszklić. Maggi rozpuścić w wodzie. Wlać. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Następnie dodać. koncentrat pomidorowy, paprykę i wymieszaną z mąką śmietanę. Zagotować. Posypać zieleniną.
Reklama
Reklama
Reklama