Mięso pieczone z grzybami leśnymi
Doskonałe połączenie - pieczone żeberka i aromatyczne grzyby
Opublikowano: 11.12.2007, 13:50
Reklama
Czas przygotowania: 70 min
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
- 1,2 kg żeberek
- 50 dag świeżych grzybów leśnych lub mrożonych
- sól
- pieprz
- olej
- 2 jabłka
- masło
Reklama
Przygotowanie:
Żeberka opłukać, wyjąć kości, oprószyć solą i pieprzem, obsmażyć na oleju. Jabłka umyć, wyjąć gniazda nasienne, nie obierać, pokroić na plastry, ułożyć na mięsie. Żeberka złożyć i obwiązać, przełożyć do natłuszczonego naczynia, piec ok. 50 minut w 180°C. Grzyby oczyścić, opłukać, bardzo dokładnie osączyć, pokroić, obsmażyć na maśle wymieszanym z olejem. Pod koniec pieczenia dodać grzyby, chwilę jeszcze razem piec, od razu podawać.
Reklama
Źródłó: "Przyjaciółka"
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...