Kurczak z ananasem - przepis, składniki i przygotowanie
Jeśli lubisz pizzę hawajską i nietypowe połączenia smaków, ten przepis jest dla ciebie!

Opublikowano: 18.02.2014, 09:25
Reklama
Ilość kalorii: 220
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- podwójna pierś kurczaka
- duża czerwona papryka
- mały ananas (lub pół dużego)
- 1/2 pęczka dymki
- 2 papryczki
- 7 łyżek sosu sojowego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki brązowego cukru
- łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 12 łyżek oleju
- pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź prosty przepis na kurczaka z ananasem!
1. Mięso pokrój, wymieszaj z posiekanym czosnkiem, 4 łyżkami sosu sojowego, słodką papryką, 4 łyżkami oleju i łyżeczką mąki.
3. Na 2 łyżkach oleju usmaż pokrojoną w kawałki paprykę, papryczkę i dymkę.
4. Przełóż na talerz.
5. Na patelnię wlej 2 łyżki oleju i włóż kawałki ananasa.
6. Smaż 4 minuty. Przełóż na talerz.
7. Resztę oleju wlej na patelnię, rozgrzej i usmaż mięso.
8. Podsmażone składniki dodaj do mięsa, podgrzej.
9. Resztę mąki rozmieszaj w małej ilości wody i wlej na patelnię. Zagotuj.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...