Naleśniki z owocami - przepis składniki i przygotowanie
Wykorzystaj maliny, porzeczki, jagody lub truskawki!
Opublikowano: 24.07.2014, 09:00
Reklama
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
Na ciasto:
Reklama
- szklanka mleka
- szklanka mąki
- sok i skórka starta z pomarańczy
- 2 jajka
- cukier wanilinowy
- szczypta soli
- olej
Na farsz:
- 2 duże banany
- 4 łyżki drobnych owoców, np. porzeczki, maliny
- jajko
- 5 dag wiórków kokosowych
- masło
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na naleśniki z owocami!
- Mleko wymieszaj z sokiem, skórką pomarańczową, jajkami.
- Wsyp mąkę, szczyptę soli i cukier wanilinowy.
- Zmiksuj na gładkie ciasto.
- Na lekko natłuszczonej patelni usmaż cztery naleśniki.
- Obrane banany pokrój w plasterki, ułóż na środku każdego naleśnika, posyp owocami, naleśniki złóż.
- Delikatnie panieruj w jajku i wiórkach kokosowych.
- Zrumień na maśle.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na naleśniki:
Naleśniki z dynią - przepis
Naleśniki z serem - przepis
Naleśniki na słono - przepis na naleśniki z szynką i serem
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...