Reklama
Ilość kalorii: 260
Czas przygotowania: 75 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 100 ml białego wytrawnego wina
  • 100 ml wody
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ząbek czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • 75 dag filetu z indyka
  • szklanka płatków owsianych
  • 2 jajka
  • mała cukinia
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na klops z cukinią!

  1. Wino wymieszaj z wodą, koncentratem pomidorowym, zmiażdżonym czosnkiem, roztartymi ziołami i solą.
  2. Całość zagotuj, podgrzewaj na małym ogniu bez przykrycia około 10 minut, wystudź.
  3. Mięso i płatki przepuść przez maszynkę do mielenia.
  4. Dodaj jajka, pół poszatkowanej cukinii i wino z dodatkami.
  5. Dokładnie wymieszaj, przełóż do podłużnej formy. Na wierzchu ułóż plastry cukinii.
  6. Formę wstaw do większego naczynia z wodą.
  7. Piecz 40 minut w temperaturze 200 stopni C.
Reklama

Zobacz inne przepisy z cukinią:

Ciasteczka z cukinią i czekoladą - przepis
Placek ziemniaczany z cukinią - przepis
Placki z cukinii - przepis
Gulasz z warzywami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama