Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 średnie leszcze
  • garść posiekanych świeżych ziół (bazylia, kolendra, mięta, tymianek)
  • sok z cytryny
  • starty ząbek czosnku
  • łyżka oliwy
  • 2-3 cykorie
  • 2 łyżki masła
  • 50 ml koniaku
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na leszcza z grilla według Tomka Jakubiaka!

  1. Ryby ponacinaj co 1 cm, skrop cytryną i natrzyj ziołami wymieszanymi z czosnkiem.
  2. Ułóż na folii aluminiowej, skrop oliwą z oliwek.
  3. Zawiń.
  4. Piecz na ruszcie po około 10 minut z obu stron.
  5. Cykorię pokrój, podsmaż na wolnym ogniu na maśle.
  6. Do miękkiej dodaj koniak i podpal.
  7. Podawaj z rybą.
Reklama

Zobacz też nasze przepisy na fasolkę szparagową:

Fasolka szparagowa z parówkami - przepis
Sałatka z kalafiorem, pomidorem i fasolką - przepis
Przepis na fasolkę szparagową - przekąska

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...