Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 duże polędwiczki wieprzowe
  • 12 plasterków szynki parmeńskiej lub cienkich plasterków surowego boczku
  • 6 łyżeczek musztardy (najlepiej dijon)
  • pół szklanki białego półwytrawnego wina
  • 2 duże jabłka
  • tymianek (świeży)
  • pieprz
  • olej
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na polędwiczki grillowane!

  1. Polędwiczki opłucz i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Każdą pokrój na 6 kawałków, zalej winem, dodaj kilka gałązek tymianku i odstaw do lodówki na godzinę.
  3. Wyjmij z zalewy i osusz.
  4. Plasterki szynki lub boczku posmaruj musztardą.
  5. Posmarowaną stroną owiń polędwiczki.
  6. Zepnij roladki wykałaczkami.
  7. Jabłka obierz, lekko oprósz pieprzem, wymieszaj z małą ilością oleju.
  8. Ułóż na tacce do grillowania, opiekaj 2-3 minuty.
  9. Roladki lekko posmaruj olejem, oprósz pieprzem.
  10. Ułóż na grillu i smaż po 3 minuty z każdej strony.
  11. Podawaj z jabłkami.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z grilla:

Patisonowe szaszłyki z grilla - przepis
Tortilla z warzywami i wieprzowiną - przepis
Tortilla wegetariańska - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...