Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • duża papryka czerwona
  • duża papryka żółta
  • 40 dag łososia
  • cytryna
  • 8 pomidorków koktajlowych
  • tymianek
  • pieprz
  • 4 łyżki oleju
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na grillowanego łososia z papryką!

  1. Papryki umyj, osusz, przekrój na pół, oczyść z gniazd nasiennych.
  2. Olej wymieszaj z tymiankiem i pieprzem.
  3. Natrzyj papryki.
  4. Ułóż na grillu.
  5. Piecz około 3 minuty z każdej strony.
  6. Papryki ułóż na kawałkach folii aluminiowej, obłóż plasterkami cytryny, dużymi kostkami łososia oraz pomidorkami.
  7. Na wierzchu połóż gałązki tymianku.
  8. Folię zawiń.
  9. Piecz na grillu 15-20 minut.
Reklama

Zobacz inne pomysły na dania z grilla:

Grillowane ziemniaki z pomidorami - przepis
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych - przepis
Banany z grilla - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...