Reklama
Ilość kalorii: 460
Czas przygotowania: 50 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mielonej wołowiny
  • 10 dag boczku wędzonego
  • olej
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • czerwona papryka
  • puszka pomidorów
  • po 3 łyżki koncentratu pomidorowego i keczupu
  • szklanka bulionu
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • sos tabasco
  • mielona ostra papryka
  • mielony kmin
  • mielona kolendra
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na chili con carne!

  1. Boczek posiekaj, zrumień na oleju.
  2. Dodaj mięso, przesmaż mieszając.
  3. Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, całość smaż chwilę na silnym ogniu.
  4. Dodaj pomidory, koncentrat, keczup i bulion oraz przyprawy.
  5. Duś około 30 minut pod przykryciem.
  6. Fasolę przepłucz na sicie. Odsączoną dodaj do potrawy.
  7. Całość duś jeszcze 10 minut, dopraw.
Reklama

Zobacz też nasze przepisy na pierogi:

Pierogi razowe z pieczarkami - przepis
Pierogi ze śliwkami - przepis Ani Starmach
Pierogi z jabłkami - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...