Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 60 dag fasolki szparagowej
  • kawałek ostrej papryczki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki tartej bułki
  • 15 dag sera feta, oscypka lub wędzonego twarogu
  • sól
  • cukier
  • czerwony pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Sprawdź przepis na gulasz warzywny z fasolką!

  1. Fasolkę dokładnie umyj, oczyść (możesz ją pokroić na mniejsze kawałki).
  2. Wrzuć na lekko osolony i posłodzony wrzątek.
  3. Gotuj ok. 7 minut, aby była półmiękka.
  4. Wyjmij łyżką cedzakową, dokładnie osącz.
  5. Papryczkę przekrój, oczyść z nasionek, drobno posiekaj.
  6. Na patelni rozpuść masło, chwilę przesmaż na nim papryczkę.
  7. Dodaj tartą bułkę, lekko zrumień.
  8. Na patelnię włóż fasolkę, delikatnie wymieszaj z tartą bułką.
  9. Na wierzchu połóż kawałki sera, całość lekko podgrzej, oprósz pieprzem.
  10. Przed podaniem potrawę możesz lekko skropić octem balsamicznym.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z fasolką szparagową:

Sałatka z jajkiem i fasolką szparagową - przepis
Przepis na fasolkę szparagową - przekąska
Naleśniki z fasolką szparagową - przepis
Pieczony schab faszerowany fasolką szparagową

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...