Gulasz warzywny z fasolką - przepis składniki i przygotowanie
Wegetariańskie danie - sycące, pikantne i aromatyczne.

Opublikowano: 29.07.2015, 06:48
Reklama
Ilość kalorii: 200
Czas przygotowania: 20 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 60 dag fasolki szparagowej
- kawałek ostrej papryczki
- 3 łyżki masła
- 3 łyżki tartej bułki
- 15 dag sera feta, oscypka lub wędzonego twarogu
- sól
- cukier
- czerwony pieprz
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na gulasz warzywny z fasolką!
- Fasolkę dokładnie umyj, oczyść (możesz ją pokroić na mniejsze kawałki).
- Wrzuć na lekko osolony i posłodzony wrzątek.
- Gotuj ok. 7 minut, aby była półmiękka.
- Wyjmij łyżką cedzakową, dokładnie osącz.
- Papryczkę przekrój, oczyść z nasionek, drobno posiekaj.
- Na patelni rozpuść masło, chwilę przesmaż na nim papryczkę.
- Dodaj tartą bułkę, lekko zrumień.
- Na patelnię włóż fasolkę, delikatnie wymieszaj z tartą bułką.
- Na wierzchu połóż kawałki sera, całość lekko podgrzej, oprósz pieprzem.
- Przed podaniem potrawę możesz lekko skropić octem balsamicznym.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z fasolką szparagową:
Sałatka z jajkiem i fasolką szparagową - przepis
Przepis na fasolkę szparagową - przekąska
Naleśniki z fasolką szparagową - przepis
Pieczony schab faszerowany fasolką szparagową
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...