Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 50 dag mie­lo­nej wo­ło­wi­ny
  • 15 dag bu­racz­ków çwi­kło­wych ze sło­ika
  • 3 łyż­ki ma­ry­na­ty z bu­racz­ków ćwi­kło­wych
  • 3-4 łyż­ki śmie­ta­ny
Reklama

Do­dat­ki:

  • 2 ce­bu­le
  • 2 jaj­ka
  • 2 łyżki ma­sła
  • 4 łyż­ki ole­ju
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Podaj je z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Zobacz przepis na befsztyk a la Lindstroem!

  1. Po­sie­ka­ne ce­bu­le ze­szklij na ma­śle, ostu­dź.
  2. Bu­racz­ki po­sie­kaj, do­daj do mię­sa ra­zem z ce­bu­lą, śmie­ta­ną i ma­ry­na­tą z bu­racz­ków.
  3. Wbij jaj­ka i do­pra­w so­lą i pie­przem.
  4. Wy­rób ma­sę mięsną.
  5. Ufor­muj pła­skie bef­szty­ki o śred­ni­cy 6–7 cm.
  6. Smaż na ole­ju po 3–4 min z każdej stro­ny.
Reklama

Inne pyszne befsztyki:

Z pieprzem – bez panierki!
Befsztyki z serem
Befsztyk mielony
Klasyczne befsztyki

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...