Befsztyk a la Lindstroem - przepis składniki i przygotowanie
Specjał szwedzkiej kuchni - z mielonej wołowiny z buraczkami!

Opublikowano: 27.02.2015, 13:13
Reklama
Czas przygotowania: 30 min
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 50 dag mielonej wołowiny
- 15 dag buraczków çwikłowych ze słoika
- 3 łyżki marynaty z buraczków ćwikłowych
- 3-4 łyżki śmietany
Reklama
Dodatki:
- 2 cebule
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Podaj je z jajkiem sadzonym i ziemniakami. Zobacz przepis na befsztyk a la Lindstroem!
- Posiekane cebule zeszklij na maśle, ostudź.
- Buraczki posiekaj, dodaj do mięsa razem z cebulą, śmietaną i marynatą z buraczków.
- Wbij jajka i dopraw solą i pieprzem.
- Wyrób masę mięsną.
- Uformuj płaskie befsztyki o średnicy 6–7 cm.
- Smaż na oleju po 3–4 min z każdej strony.
Reklama
Inne pyszne befsztyki:
Z pieprzem – bez panierki!
Befsztyki z serem
Befsztyk mielony
Klasyczne befsztyki
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...