Ekonomiczność i nowoczesność wykonania
Garnki Obsidian marki Zwieger zostały zaprojektowane tak, aby za pomocą swojej unikalnej konstrukcji służyły nam jako kilka naczyń kuchennych w jednym.
Jako brytfanna świetnie sprawdzi się podczas pieczenia kurczaka lub innego mięsa w sosie.
Okrągły kształt korzystnie rozłoży ciepło podczas pieczenia ucieranego ciasta - wypiecze się równomiernie i urośnie nie tworząc przypalonych krawędzi.
Czemu nie wykorzystać ich jako patelni? Idealna do podsmażenia steku lub innej porcji mięsa przed zapieczeniem w piekarniku.
Dzięki trzywarstwowej, wzmacnianej ceramicznej powłoce Greblon C3+ potrawa nie przywiera do dna i nie przypala się.
Indukcja nie stanowi problemu
W większości przypadków osoby posiadające kuchenkę indukcyjną borykają się z problemem odpowiedniego dopasowania naczyń. Garnki z linii Obsidian są wykonane w technologii zapewniającej w pełni indukcyjność. Dodatkowo zwiększają wydajność o 40%, dzięki czemu skracają czas pieczenia potrawy.
Garnek Zwieger Obsidian
Szybkość i skuteczność w każdym calu
Od podsmażenia i duszenia do zapieczenia potrawy w jednym garnku. Sos oraz smak mięsa lub ryby pozostaje w jednym naczyniu i pozwalamy smakowi rozwinąć się, nie tracąc aromatu poprzez wymianę patelni i garnków.
Ta sama sytuacja jest również przy ciastach domowej roboty. Jednym z nich jest ciasto z patelni, które świetnie sprawdzi się nie tylko na przyjęcia dla dzieci, ale starszych łasuchów, który nie chcą zmywać potem tony brudnych naczyń.
Zobacz też:
Sprawdź, jak przygotować chłopski garnek! Idealny na chłodniejsze dni! Dania jednogarnkowe z ziemniakami to doskonały pomysł dla całej rodziny! Sprawdź!