Reklama
Ilość porcji: 8
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 8 pałek z kurczaka
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki bułki tartej
  • mielona papryka
  • 2 łyżki masła
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na udka z pieczarkowym farszem!

  1. Kości w pałkach odkrój od mięsa w ten sposób, aby można je było usunąć ze środka udka.
  2. Odetnij nożycami do drobiu.
  3. Cebulę obierz i pokrój w kostkę, pieczarki na połówki.
  4. Podsmaż razem na maśle.
  5. Posól i posiekaj.
  6. Wnętrza udek oprósz solą, pieprzem i papryką, nadziej farszem.
  7. Zszyj bawełnianą nicią.
  8. Najpierw obsmaż mięsne ,,paczuszki" na rozgrzanym oleju, a następnie podlej odrobiną wody, przykryj pokrywką i duś około 20 minut.
Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z kurczaka:

Grillowana pierś kurczaka - przepis
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym - przepis
Nadziewana pierś kurczaka - przepis

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...