Reklama

Tradycyjne menu zawiera wszystko to co trzeba od kutii po kapustę wigilijną ze śliwkami, w ekstrawaganckim zestawie proponujemy m.in. rybę faszerowaną chlebem żytnim, a w menu na ostatnią chwilę znajdziesz propozycje dań łatwych i szybkich w przygotowaniu, specjalnie dla tych, którzy muszą przygotować wieczerzę w tempie ekspresowym. Smacznego!

Reklama

Zobacz też: Jakie cekiny nosić?

Menu tradycyjne

  1. Kutia,
  2. Kapusta wigilijna z grzybami,
  3. Pierogi z kapustą i grzybami,
  4. Kluski z makiem,
  5. Rosół z głowy karpia,
  6. Karp smażony,
  7. Kompot z suszu,
  8. Zupa grzybowa z uszkami,
  9. Śledzie w occie,
  10. Ryba po grecku,
  11. Sałatka śledziowa,
  12. Kapusta ze śliwkami.

Zobacz też: Czego nie robić przed świętami?

Menu ekstrawaganckie i nowoczesne

  1. Karp ze szpinakiem i ciecierzycą,
  2. Postne pierożki z rybą i botwinką (lub szpinakiem),
  3. Ryba faszerowana chlebem żytnim,
  4. Fasolka zapiekana z cebulką,
  5. Zupa grzybowa z kluseczkami,
  6. Kotlety ziemniaczano-gryczane,
  7. Szczupak w galarecie,
  8. Papryka faszerowana,
  9. Chińska zupa rybna,
  10. Grzybowe kluski kładzione,
  11. Wigilijna zupa migdałowa,
  12. Kotlety grzybowo-orzechowe.

Menu na ostatnia chwilę

Reklama
  1. Barszcz czerwony,
  2. Śledź w śmietanie,
  3. Kompot z suszu,
  4. Ryba pieczona z papryką,
  5. Kluski z makiem,
  6. Fasola po żydowsku,
  7. Pierogi a’la frytki,
  8. Zupa grzybowa z łazankami,
  9. Kulebiaki z kapustą,
  10. Karp po staropolsku,
  11. Kutia,
  12. Kapusta z grzybami.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...