Reklama
Ilość kalorii: 440
Czas przygotowania: 15 min
Ilość porcji: 2
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 10 dag żółtego sera
  • oregano
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • sól
Reklama
Przygotowanie:
  1. Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Jajka ubić z odrobiną soli.
  2. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wlać połowę ubitych jaj. Usmażyć omlet z jednej strony, obrócić.
  3. Wierzch omleta posypać połową sera, oprószyć oregano, podlać łyżką oleju. Smażyć na niedużym ogniu, aż ser się roztopi. Zdjąć z patelni, udekorować przekrojonymi pomidorkami. W ten sam sposób przygotować drugi omlet.
Reklama
Reklama
Reklama
Loading...