Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 150 g czekolady deserowej
  • 200 g mąki pszennej
  • 80 g cukru trzcinowego
  • 100 g roztopionego masła
  • 2 jajka
  • 3 łyżki kakao
  • cynamon lub przyprawa do piernika
  • 150 ml mleka
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 g śliwek
Reklama
Przygotowanie:

1. Czekoladę pokrój na drobne kawałki.
2. Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao, proszek do pieczenia, nieco cynamonu (lub przyprawy do piernika) oraz pokrojoną czekoladę.
3. Wymieszaj wszystko razem.
4. W osobnym naczyniu wymieszaj jajka, masło i mleko.
5. Obie masy połącz.
6. Umyj śliwki i pozbaw je pestek. Następnie pokrój na dość drobne kawałki.
7. Wymieszaj śliwki z masą.
8. Masę przełóż do papilotek.
9. Piecz w 200 stopniach przez około 20 minut.

Reklama
Reklama
Reklama
Loading...