Składniki:
- 3 jajka (białka oddzielone od żółtek)
- 1 opakowanie cukru wanilinowego
- 3 łyżki miodu
- 80 g masła (roztopionego)
- 160 g mąki pszennej tortowej
- 30 g kakao
- 250-270 ml mleka 0,5%
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2-3 banany
- krem orzechowy
Przygotowanie:
Zobacz przepis na gofry czekoladowe!
- Białka wlej do naczynia i ubij z cukrem wanilinowym.
- Żółtka przełóż do drugiego naczynia, utrzyj z miodem i powoli dodaj roztopione masło.
- Następnie do żółtek z miodem i masłem, stopniowo dodaj przesianą mąkę z kakao, mleko i proszek do pieczenia.
- Na samym końcu do przygotowanej masy dodaj ubite białka.
- Piecz w gofrownicy z grubą kratką.
- Podawaj z bananami i kremem orzechowym.