Reklama

Maseczki stosuj na oczyszczoną skórę 1-2 razy w tygodniu. Nakładając preparat omijaj wrażliwą skórę okolic oczu i ust. Spłukuj letnią wodą.

Maseczka miodowa:

  • umieść w miseczce 2 łyżki twarożku;
  • dodaj łyżeczkę płynnego, naturalnego miodu;
  • składniki dokładnie wymieszaj;
  • mieszankę rozsmaruj na twarzy;
  • spłucz po 20 minutach.

Maseczka jajeczna:

  • żółtko oddzielone od białka rozmąć widelcem;
  • dodaj łyżeczkę świeżego soku z cytryny;
  • rozsmaruj emulsję na skórze;
  • spłucz dokładnie po 10 minutach (nie czekaj, aż mocno przyschnie, bo możesz podrażnić cerę!).

Maseczka oliwkowa:

  • rozgnieć widelcem jeden średni ziemniak, ugotowany w łupinie (obrany po przestygnięciu);
  • dodaj łyżkę oliwy z oliwek (lub innego roślinnego oleju);
  • nałóż masę na twarzy;
  • spłucz po kwadransie.

Ewa Adamiak

autorka jest redaktorem Pani domu

Przeczytaj także:

Leksykon składników aktywnych w kosmetykach
Piękna po herbacie
Testujemy 20 maseczek nawilżających

Reklama
Reklama
Reklama