Zbilansowana dieta oraz odpowiedni poziom aktywności fizycznej ma wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Czy wiesz, że aż 70% odporności pochodzi z jelit? Dlatego warto wzbogacić codzienny jadłospis w owoce i warzywa, które dostarczą Ci odpowiednich witamin i składników mineralnych oraz zadbać o odpowiednią ilość pełnoziarnistych produktów zbożowych, orzechów, ryb, chudego nabiału i jogurtów!
Pyszne nowości dla zdrowia jelit
Tej jesieni do sklepów zawitały smakowite nowości: dobrze znane jogurty Activia o smaku truskawkowym, jagodowym oraz suszonej śliwki w nowych, pojedynczych opakowaniach oraz Activia w poręcznych saszetkach o smaku truskawkowym oraz brzoskwiniowo-gruszkowym. Activia w saszetce to świetne rozwiązanie na szybką i wartościową przekąskę probiotyczną, gdziekolwiek jesteś! A dzięki temu, że produkt można trzymać do 4 godzin poza lodówką, Activia pomoże Ci zadbać o zdrowie jelit zarówno w chwili relaksu, jak i w codziennym biegu, bo zawiera wapń, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie twoich enzymów trawiennych!
Jogurtowe bakterie probiotyczne to naturalne drobnoustroje wpływające na prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego. Świetnym wyborem produktów bogatych w bakterie probiotyczne są jogurty z asortymentu Activia. Tym bardziej, że teraz można wybierać spośród klasycznych opakowań, jak również wygodnych saszetek na wynos
- dodaje dietetyczka, blogerka i trenerka kulinarna Aneta Łańcuchowska
Nutri-Score: widzisz literę i wiesz co kupujesz
Dodatkowo, wszystkie nowości Activia posiadają także oznaczenie Nutri-Score, które ułatwia dokonywanie świadomych wyborów żywieniowych. Kwalifikują się one do kategorii B. Ten opracowany przez naukowców system oznaczania produktów spożywczych za pomocą 5 liter i odpowiadających im kolorów w prosty sposób pokazuje całościową ocenę wartości odżywczej, wskazując tym samym czy dany produkt powinien być wybierany częściej lub w większych ilościach, czy rzadziej lub w mniejszych ilościach.
Activia® zawiera wapń pomagający w prawidłowym funkcjonowaniu enzymów trawiennych oraz probiotyczne żywe kultury bakterii.