Sos czosnkowy jest świetny do pizzy, kebaba, pieczonej piersi z kurczaka i sałatek. Koniecznie dodaj do niego zioła - to one zapewniają idealny balans smaku.
Czytaj więcej
Czystek to zioło, które warto stosować w okresie infekcji. Herbata z czystka skraca czas biegunki i zapobiega nadciśnieniu. Wykorzystaj jego właściwości i pij regularnie 2-3 filiżanki dziennie.
Czytaj więcej
Liczi to bogaty w witaminę C owoc egzotyczny. Wybieraj owoce z miękką skórką, dzięki temu bez problemu je obierzesz. Liczi nie należy jeść na pusty żołądek.
Czytaj więcej
Rokitnik zwyczajny stosowany jest zarówno w kuchni, jak i kosmetyce. Jego najcenniejszą właściwością jest wysoka zawartość witaminy C, która wzmacnia odporność.
Czytaj więcej
Nie musisz stosować suplementów, by schudnąć. Zacznij od zwiększenia ilości błonnika pokarmowego i zastosowania przyspieszających metabolizm przypraw.
Czytaj więcej
Stres, smutek i nuda często „radzą” ci, co zjeść. Nie pozwól na to, naucz się rozpoznawać jedzenie emocjonalne. Pamiętaj, że zdrowa dieta to nie kara.
Czytaj więcej
Kinga postanowiła, że zrezygnuje ze słodyczy, co okazało się trudne. Uczestniczka spróbowała fit batonów, tabletek z chromem i diety o niskim indeksie glikemicznym.
Czytaj więcej
Olej winogronowy zawiera duże ilości kwasów omega 6. Łącz je z tłustymi rybami, a zmniejszysz ryzyko zawału. To także dobre źródło witaminy E.
Czytaj więcej
Co zrobić, by jeść mniej cukru? Dokładnie czytaj etykiety, wyeliminuj dosładzanie, wybierz zdrowy słodzik radzi prowadząca program „Dieta czy cud?” TVN Style.
Czytaj więcej