Reklama
Składniki:
12 dkg czekolady gorzkiej,
12 dkg masła,
12 dkg cukru pudru,
6 jajek,
1 laska wanilii,
sól,
8 dkg mąki,
12 dkg mielonych migdałów,
10 dkg konfitury morelowej,
30 dkg polewy czekoladowej.
Przygotowanie:
Rozpuścić czekoladę. Oddzielić białka od żółtek. Utrzeć masło z 1/3 cukru i żółtkami. Wymieszać wanilię, czekoladę i sól. Ubić białka z resztą cukru pudru. Wymieszać z masą czekoladową. Połączyć mąkę z migdałami. Połączyć wszystkie składniki. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.
Wyjąć z piekarnika. Ostudzić. Przekroić na dwa krążki. Przełożyć konfiturą morelową. Zalać polewą czekoladową.
Reklama
Reklama
Reklama


