Surówka pełna słońca

Opublikowano: 14.03.2008, 15:03
Reklama
Składniki:
3 pomarańcze,
5 plasterków szynki,
2 pęczki rzodkiewek,
5 krążków ananasa z puszki,
kilka listków sałaty,
3 łyżki zielonego groszku.
Sos:
2 łyżeczki soku z cytryny,
200 dag jogurtu naturalnego,
łyżeczka miodu,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Obraną pomarańczę pokroić w kawałki. Połączyć z pokrojoną w plasterki rzodkiewką, cząstkami ananasa i groszkiem. Na tej mieszance ułożyć plasterki szynki.
Przygotować sos: Jogurt utrzeć z miodem oraz sokiem z cytryny, a następnie przyprawić do smaku solą i pieprzem. Polać nim połączone warzywa i owoce.
Reklama
Reklama
Reklama

