Śliwkowy królik

Opublikowano: 20.04.2008, 23:40
Reklama
Składniki:
comber i udka z 1 królika,
10 dag wędzonego boczku,
1 łyżka tłuszczu,
1 łyżeczka mąki,
15 dag śliwek suszonych,
2 cebule,
5 szklanki wytrawnego czerwonego wina,
sól.
Przygotowanie:
Comber i udka pokroić na kawałki, posolić, oprószyć mąką. W szybkowarze rozgrzać tłuszcz, usmażyć na nim pokrojony w słupki boczek, wyjąć skwarki. Do szybkowaru włożyć mięso, obrumienić wrzucić oczyszczoną i pokrojoną cebulę i też podsmażyć. Wlać pół szklanki wody, włożyć skwarki i namoczone uprzednio śliwki wraz z wodą, w której się moczyły oraz wino. Zamknąć ; szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Reklama
Reklama
Reklama

