Sałatka z kozim serem

Składniki:
- 1 bulionetka Bulion drobiowy KNORR
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka miodu
- sok z 1 cytryny
- 200 g wędzonej piersi z kaczki
- 300 g sałaty (mix różnych)
- 50 g suszonej żurawiny
- 200 g koziego sera
- grzanki sałatkowe
Przygotowanie:
1. Rozpuść 1/2 bulionetki Bulion drobiowy KNORR w 100 ml wrzącej wody i odstaw do ostudzenia.
2. Posiekaj drobno ząbek czosnku, przełóż go do miseczki, dodaj musztardę, miód i sok z cytryny. Mieszaj wszystko dodając powoli wywar z bulionetki do uzyskania gładkiego dressingu.
3. Pokrój pierś kaczki w cienkie plasterki i wymieszaj je z listkami sałaty oraz paroma łyżkami dressingu.
4. Ułóż sałatkę na środku talerza, posyp suszoną żurawiną, pokrojonym w kostkę serem kozim i na koniec grzankami. Podawaj od razu po przyrządzeniu.

