Miodowa krajanka

Opublikowano: 19.06.2008, 23:25
Reklama
Składniki:
40 dag mąki pszennej,
pół szklanki miodu,
pół szklanki cukru,
1 jajko,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
1 łyżeczka cynamonu i goździków,
25 dag nadzienia (marmolada i bakalie - figi, daktyle, orzechy).
Przygotowanie:
Zagotować miód z cukrem. Stale mieszając, wlać do mąki. Wbić jajko. Sodę rozpuścić w wodzie. Dodać z cynamonem i goździkami. Wyrobić ciasto. Podzielić na pół. Pozwałkować na dwa placki. Blaszkę wysmarować tłuszczem. Wylepić pierwszym ciastem. Posmarować marmoladą. Posypać bakaliami. Ułożyć drugie ciasto. Piec 40 minut. Pozostawić do ostygnięcia. Pokroić w kwadraciki.
Reklama
Reklama
Reklama

