Reklama
Składniki:

60 dag cielęciny bez kości (udziec),
15 dag cebuli,
25 dag zielonej papryki,
4 ząbki czosnku,
20 dag pomidorów świeżych,
4 łyżki drobno posiekanego koperku,
sól,
ostra papryka.

Przygotowanie:

Usunąć błony i ścięgna z cielęciny. W słupki pokroić. Na suchej patelni zarumienić. Włożyć do garnka. Obrać czosnek i paprykę. Posiekać. WsypaćWlać małą ilość wody. Dusić na małym ogniu. Z papryki usunąć gniazda nasienne. Pokroić w makaronik. Wsypać do garnka. Co jakiś czas uzupełniać wodę. Sparzone pomidory obrać ze skórki i pokroić. Wsypać do miękkiego mięsa. Dusić do miękkości. Przyprawić do smaku. Posypać koperkiem.

Reklama
Reklama
Reklama