Reklama
Składniki:

Ciasto:
15 dkg mąki,
10 dkg margaryny,
3 dkg cukru pudru,
2 żółtka,
szczypta soli.
Masa:
10 dkg cukru,
3 kwaskowe jabłka,
0.5 torebki płatków migdałowych,
cukier waniliowy,
sok z połowy cytryny,
mała puszka kostek ananasa.
Lukier:
20 dkg cukru pudru,
sok z cytryny,
kieliszek rumu.

Przygotowanie:

Posiekać mąkę z margaryną. Dodać pozostałe składniki. Zagnieść ciasto. Piec w temp. 200 st. C przez 15 minut. Obrać jabłka. Zetrzeć na tarce. Skropić sokiem z cytryny. Dodać cukier. Wlać 3 łyżki zalewy z ananasa. Wsypać cukier waniliowy. Podsmażyć na małym ogniu. Dodać kostki ananasa.
Upieczone ciasto posypać płatkami ananasa. Nałożyć masę jabłkowo-ananasową. Utrzeć cukier z sokiem i rumem. Polać mazurek.

Reklama
Reklama
Reklama